Tervetuloa

Pursihuvilat tarjoaa elämyksiä. Koe auringonlasku Velkuan Salavaisten Raissiluodon länsirannalla. Aisti hiljaisuus ja luonnonrauha. Nauti maalaismaisemasta, raikkaasta ilmasta ja puhtaasta luonnosta.

LUONTOPOLKU

Tervetuloa luontopolulle Salavaisten Kairanmetsään. Polku on noin 3 km pitkä, minkä varrella on myös nuotiopaikka. Näet järven ja meren kulkien välillä koivukujalla, pitkospuilla, kalliolla sekä lehmänpoluilla.
Polku kulkee vaihtelevassa maastossa, joten ei sovellu liikuntarajoitteisille kokonaan kierrettäväksi.

Luontopolulla kulkiessa kuulet aidot luonnonäänet, ilman kaupungin aiheuttamia ääniä ja kiireitä. Jokaisena vuodenaikana saariston metsästä löytyy jotain kiinnostavaa ja ihailtavaa. Eläimiä näkee paljon ja luonnon aitous tuo oman hohtonsa. Talvella aistit luonnon rauhallisuuden ja hiljaisuuden. Keväällä kuulet lintujen laulun ja näet kasvun alkuja. Kesällä koet vehreyden ja meren kimalluksen. Syksyllä näet metsän ruskan väreissä ja pääset keräämään syksyn sienisatoa.

Luontopolulla jokainen kulkee omalla vastuulla. Nuotionteko on sallittu huviloiden vuokralaisille. Metsä- tai maastopalovaroituksen aikana nuotionteko on kielletty. Huomioitavaa on, että vaikka esim. Naantalin keskustassa on satanut, Salavaisilla ei ole silti välttämättä satanut pitkään aikaan. Saariston maan kuivuus on otettava huomioon.

Luontopolku on merkattu valkoisin maalimerkein molempiin suuntiin. Lyhin reitti nuotiopaikalle on 1 km, mutta koko kierros on 3 km.