Luontopolku

Pursihuvilat | Elämyksiä Raissiluodossa

Luonnon äärelle

Tervetuloa luontopolulle Salavaisten Kairanmetsään. Polku on noin 3 km pitkä, minkä varrella on myös nuotiopaikka. Näet järven ja meren kulkien välillä koivukujalla, pitkospuilla, kalliolla sekä lehmänpoluilla.
Polku kulkee vaihtelevassa maastossa, joten se ei sovellu liikuntarajoitteisille kokonaan kierrettäväksi.

Luontopolku on merkattu valkoisin maalimerkein molempiin suuntiin. Lyhin reitti nuotiopaikalle on 1 km, mutta koko kierros on 3 km.

Ota yhteyttäSijainti

Elämyksiä ympäri vuoden

Luontopolulla kulkiessa kuulet aidot luonnonäänet, ilman kaupungin aiheuttamia ääniä ja kiireitä. Jokaisena vuodenaikana saariston metsästä löytyy jotain kiinnostavaa ja ihailtavaa. Eläimiä näkee paljon ja luonnon aitous tuo oman hohtonsa. Talvella aistit luonnon rauhallisuuden ja hiljaisuuden. Keväällä kuulet lintujen laulun ja näet kasvun alkuja. Kesällä koet vehreyden ja meren kimalluksen. Syksyllä näet metsän ruskan väreissä ja pääset keräämään syksyn sienisatoa.

Nuotiopaikka

Luontopolulla jokainen kulkee omalla vastuulla. Nuotionteko on sallittu huviloiden vuokralaisille. Metsä- tai maastopalovaroituksen aikana nuotionteko on kielletty. Saaressa maa on yleisesti kuivempaa kuin mantereella.